Kупол на храма
Mозайка над входа на черквата
Добре дошли в официалния сайт на православен храм Св. ап. Андрей Първозваний
 
Iзглед на целия храм
 
Начало
Вие сте тук:
  Архив на събития
Архив  

Архив на събития

Дописка от Събота срещу Неделя на Хананейката - Петохлебие с участието на учениците от Неделното училище по Вероучение към храма

 

галерия снимки

В събота срещу Неделя на Хананейката о.Иван отслужи Петохлебие за благопреуспяване на учениците от Неделното училище по Вероучение към храма. Молитвата беше отправена към Бога за духовно преуспяване на децата и техните родители и материално въздигане на домовете им, а също така и за успешно увенчаване на учението им. Макар, че не всички деца можаха да присъстват, поради различни причини, имената на всички ученици от класа по Закон Божий бяха споменати в молитвеното последование, както и на техните братя, сестри и родители. На учениците беше обяснено и показано как се приготвя Петохлебието, а те взеха дейно участие в молитвеното песнопение на „Богородице Дево…” и „Богатите обедняха и огладняха, но търсещите Господа не са лишени от никое благо”. Отец Иван разясни духовния смисъл на Петохлебието – молитвено чинопоследование с повторение на Христовото чудо с благославянето на предложените пет хляба и две риби и нахранване на повече от пет хиляди души, а учителката по Вероучение прочете евангелския разказ за чудото. Децата с готовност и радост отговаряха на поставените въпроси относно прочетеното, а след това вкусиха с наслада от петохлебните просфори. Това беше нагладен урок за извършване на Петохлебието и дълбокия му духовен смисъл. Отец Иван прочете молитва за благопреуспяване на деца, за запазване им от всяка беда и възрастване в истинската спасителна православна вяра и благочестие, да бъдат прилежни в занятията си и изпълнителни в задълженията си. Молитвено прошение Господ да прати ангел пазител, за да предпази децата от всяка опасност да живеят многолетно в доброчестина за утеха на родителите си, за полза на светата църква и за слава на светата единосъщна и неразделна Троица. Амин!

16.02.2013 г.


София

 

    
За храма | За свещениците | Полезни връзки | Запитвания

Интернет сайт на православен храм "Св. ап. Андрей Първозваний" е създаден с благословението на Софийския епархийски съвет с протокол No 3/02.03.2007г.

© 2007 Правослваен храм "Св. ап. Андрей Първозваний"
Копирането на текстове и изображения от този сайт в други Интернет сайтове е разрешено при коректно посочване на първоизточника.