Kупол на храма
Mозайка над входа на черквата
Добре дошли в официалния сайт на православен храм Св. ап. Андрей Първозваний
 
Iзглед на целия храм
 
Начало
Вие сте тук:
  Архив на събития
Архив  

Архив на събития

Беседа в храма на 19.11.2008 г. - гостуване на хор "Св. Роман Сладкопевец"

На 19.11.2008 г. от 17:00 часа в храм „Св.ап.Андрей Първозваний“ се проведе поредната беседа на отец Иван - предстоятел на храма. Необичайното в тази вечер беше, че преди установеното планче, по което о.Иван щеше да говори, бяха изпълнени няколко песнопения от известния хор по църковно пеене „Св.Роман Сладкопевец”, поканен специално за Празника на християнското семейство и младеж – Въведение Богородично. Младите и талантливи хористи (6 на брой) изпълниха освен Цариградското „Достойно ест”, Тропарът на Въведение и Славата на Св.ап.Андрей Първозваний от вечернята.
После о.Иван продължи по своята план-програма за тази сряда, която предварително е обявил (прочети тема на беседа).

Накрая бе дадена възможност на една от младите майки от младежкото ядро към храма – Виолина, която прочете своето есе за „Християнското семейство и брак” (този материал допълнително ще бъде приложен към страницата). За съжаление повечето младежи, редовно посещаващи храма, отсъстваха защото са служебно ангажирани.

И за завършек на вечерта се отпразнува и рождения ден на една от сестрите от братството, Лилянка, която имаше тежки изпитания (здравословни), но по Божията милост се завърна при нас за Негова Слава! Нека дълги години бъдем заедно, като се молим за това, както призова о.Иван всички нас.
Амин!

 

 

    
За храма | За свещениците | Полезни връзки | Запитвания

Интернет сайт на православен храм "Св. ап. Андрей Първозваний" е създаден с благословението на Софийския епархийски съвет с протокол No 3/02.03.2007г.

© 2007 Правослваен храм "Св. ап. Андрей Първозваний"
Копирането на текстове и изображения от този сайт в други Интернет сайтове е разрешено при коректно посочване на първоизточника.