Kупол на храма
Mозайка над входа на черквата
Добре дошли в официалния сайт на православен храм Св. ап. Андрей Първозваний
 
Iзглед на целия храм
 
Начало
Вие сте тук:
  Архив на събития
Архив  

Архив на събития

Всенощно бдение срещу празника на св. Григорий Богослов в храм „Св.Апостол Андрей Първозваний" на 24 януари 2017г.

 

На 24 януари, срещу празника на св. Григорий Богослов в храм "Св.Апостол Андрей Първозваний" бе отслужено всенощно бдение, оглавено от Браницкия епископ Григорий в съслужение с Мелнишкия епископ Герасим, ставрофорен иконом Ангел Ангелов, храмовото духовенство, както и множество столични свещеници и монаси.

Църковните песнопения се изпълняваха на двата клира. На единия – богослови под ръководството на г-н Андрей Касабов, а на другия – свещеници и йеромонаси великолепни църковни певци. Хармонията на църковното пеене, изпълнено от толкова съвършени певци допринесе за тържествения благодатен дух в храма. Отслужена бе тържествена, празнична вечерня, петохлебие и утреня.

Именикът, епископ Григорий, изнесе слово за св.Григорий Богослов и ни припомни за удивителното му дело за утвърждаване на Православието и изчистване на Константинопол от арианската ерес по време на патриаршеското му служение като глава на Цариградската катедра. Накрая негово преосвещенство Епископ Григорий помаза множеството богомолци и свещенослужители с елей и получили пастирско благословение всички напуснаха храма отнасяйки радостта и пълнотата на благодатната празнична богослужба с упованието в молитвеното застъпничество на великия колос на Православието – Свети Григорий Богослов.

25.01.2017г.

София

 

    
За храма | За свещениците | Полезни връзки | Запитвания

Интернет сайт на православен храм "Св. ап. Андрей Първозваний" е създаден с благословението на Софийския епархийски съвет с протокол No 3/02.03.2007г.

© 2007 Правослваен храм "Св. ап. Андрей Първозваний"
Копирането на текстове и изображения от този сайт в други Интернет сайтове е разрешено при коректно посочване на първоизточника.